Cotlet cu ciuperci la cuptor

de Rocsi in Porc, 28 Oct 2013 | 17242 vizualizari

 

Daca tot am avut o zi proasta, macar sa va dau sa mancati sa nu mergeti cu burtile goale la somn ;). Un preparat simplu, gustos si cat timp sta la cuptor putem sa ne terminam treburile sau sa ne relaxam.

 

INGREDIENTE

  • 5 felii cotlet de porc fara os
  • 2 cepe mari
  • 1 borcan mic ciuperci intregi
  • 1/2 ardei kapia
  • 300 gr rosii in suc propriu
  • 1 lingura pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet cu ciuperci la cuptor:

Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. Ciupercile le spalam si le taiem feliute.  Ardeiul kapia il curatam de seminte si il fasii.
Intr-o tigaie incingem uleiul, inabusim ceapa 2-3 minute la foc potrivit, adaugam ciupercile apoi ardeiul kapia. Acoperim totul cu o cana de apa. Rosiile le taiem cubulete, le punem in tigaie, apoi pasta de tomate. Condimentam cu sare, piper si busuiocul uscat.

Lasam totul la fiert 2 minute, apoi tragem tigaia de pe foc si adaugam usturoiul curatam si taiat feliute. Cotletul il spalam, il tamponam cu un servet, il condimentam cu sare si piper. Incingem o tigaie antiaderenta si rumenim putin bucatile de carne pe ambele parti.

Ungem un vas termorezistent cu unt, punem jumatate din amestecul cu ciuperci, bucatile de cotlet, apoi restul de ciuperci.

Acoperim vasul cu staniol si il introducem in cuptor pentru 55 de minute. Scoatem staniolul si mai lasam 10 minute pana prinde o usoara crusta. Cand este gata scoatem vasul din cuptor, lasam putin la racorit si putem servi.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet cu ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cotlet cu cartofi taranesti